Sayfalar

8 Haziran 2017 Perşembe

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR ?


Merhaba sevdiklerim,
Ramazanın da yavaş yavaş ortalarına doğru gelmeye başladık. Bu aralar biraz hastalık vs ile uğraşıyorum. Prensesim geçtiğimiz haftalarda su çiçeği çıkarttı. Sınıfta bir kişide olunca toplu halde çıkardılar :)) O iyileşti derken birkaç gün önce de bisikletten düşüp sağ ayak bileğini kırdı. Onunla meşgul olduğum için bloğa gelip de yazı yazamadım. Allah başka dert keder vermesin yarabbim. Bunlar gelip geçici rahatsızlıklar. 
Öncelikle hepinizin Ramazanı mübarek olsun Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin inşallah. Bolluk, bereketle, huzurla, hayırla ve bol bol duayla geçireceğimiz güzel bir ay olsun...

Size güzel bir tarifle merhaba demek istedim bugün.
Ramazan deyince akla ilk gelen şey ya ramazan pidesidir ya da ramazan davulcusu. Bugün çok kolay bir şekilde nasıl ramazan pidesi yaparız onun tarifini paylaşacağım sizlerle. Yapımı çok zevkli, finali ise efsane güzellikte...


Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Mayalı olduğu için çok bekletmeden tüketirsek faydalı olur. Fırından işk çıktığı andaki kokusu, dokusu tadı muhteşem oluyor benden söylemesi...


Evet. . . 
Tarifim şöyle;

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ 

Malzemeler:

2 silme tatlı kaşığı instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 su bardağına yakın ılık su,
4 su bardağı un,

Üzeri İçin: 

yumurta sarısı
sıvıyağ,
susam ve çörek otu

Tabanı için: irmik

Yapılışı: 
Un, tuz, maya zeytinyağını bir kaba alalım. Ilık suyu kontrollü bir şekilde ilave edip yavaş yavaş yoğuralım. Ben 1,5 su bardağı kadar kullandım. Ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru bir kaba alıp üzerini kapatalım. Hacminin iki katı olana kadar (yaklaşık 45 dk. ılık bir yerde mayalanması için bekletelim. Mayalanan hamuru mutfak tezgahına alıp içindeki hava kabarcıklarının çıkması için birkaç kez yoğuralım. Tepsimizi hafif yağlayalım ve irmik serpiştirelim.
Hamurumuzu tepsiye alıp parmak uçlarımızı zeytinyağına hafifçe batırıp hamura şekil verelim. Açtığımız hamura sıvıyağ, yumurta sarısı karışımını sürelim. Elimizle önce hamurun kenar kısmına tırnak izleri bırakalaım. Sonra yine elimizi yağa batırıp baklava şekli verelim. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirip fırını ısıtmadan tepsiyi yerleştirip kapağı kapalı olarak tepsi mayası için 15 dk kadar bekletelim. Mayalanan pidemizi 180 'C ye ayarladığımız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. Pişen pidemizi temiz bir mutfak örtüsü arasına alalım. Ben nemli bez örttükten sonra mutfak örtüsü serdim üzerine pamuk gibi oldu.
Afiyet olsun.


2 Mayıs 2017 Salı

Yeni Nesil Yatay Derin Dondurucu UED 210 A++

Üstten kapaklı derin dondurucuları kullanmanın çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Kendim de denedikten sonra, bunun doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Derin dondurucu satın almadan önce, hangi marka olacağına çoktan karar vermiştim: Uğur Soğutma. Türkiye’nin ilk derin dondurucusunu üreten firmadan başka bir tercih zaten yapamazdım. Ancak model konusunda kararsızdım. UED 210 A++ isimli yeni modeli görünce, denemeye karar verdim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç pişman olmadım ve bir derin dondurucuda aradığım her şeyi bulabildim.

UED 210 A++ üstten kapaklı, yani yatay bir derin dondurucu. Kapağın üstte yer alması, müthiş bir kullanım kolaylığı sunuyor. Besinleri üst üste istifleyerek hem yerden kazanıyor, hem de depolama alanını maksimum verimlilikle kullanabiliyorsunuz. Sade, dayanıklı ve ergonomik bir tasarımı var. Hani “nesiller boyu kullanabilirsiniz” derler ya, derin dondurucuya bakar bakmaz aklınıza bu geliyor. Kapakta yer alan aydınlatma sayesinde, içini rahatlıkla görebiliyorsunuz. İçi demişken, tel sepet kullanarak daha düzgün bir şekilde istifleme yapmanız da mümkün oluyor.

Ancak UED 210 A++ modelinin asıl ilgi çekici yanları, iç hacmi ve yalıtım üstünlüğü. Derin dondurucunun iç hacmi tam 190 litre. Ne kadar kalabalık bir aile olursanız olun yeterli gelecek bir büyüklük bu. Birden fazla aileye rahatça yetecek miktarda besin ve gıdayı, -25 derecede mevsimler boyu saklayabiliyorsunuz. Yalıtımı ise kelimenin tam anlamıyla mükemmel, hatta o kadar iyi ki, elektrik kesilse bile içindeki gıdaları tam 48 saat boyunca koruyabiliyor. Ses seviyesi ise son derece düşük, sadece 38 dB. Bir fikriniz olması için söyleyeyim, buzdolaplarının ses seviyeleri 40 db’den başlıyor. Yani çalışırken hemen hemen hiç ses çıkartmıyor.
A++ enerji sınıfına ait olması da, bir başka avantajı. Hiç kapatmadan kullansanız dahi, elektrik faturanız gereksiz yere kabarmıyor. UED 210 A++ yatay derin dondurucu modelini satın almak için evinizden çıkmanıza bile gerek yok; https://satis.ugur.com.tr/item/ued-210-a/100005 adresinden 12 taksitle sipariş verebiliyorsunuz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

24 Nisan 2017 Pazartesi

KURU DOMATESLİ YABANİ PIRASA ( Körmen ) KAVURMASI


Merhabalar sevgili dostlarım,
Bu aralar bizim buralarda tezgahları Ege otları, enginarlar süslüyor. Bu hafta Bostanlı Pazarından yabani pırasa aldım bir demet. İlk kez yapacağım için bir demet aldım :) Ama tadına baktıktan sonra niye iki demet almadım diye kendime kızdım ...

Körmen, sarımsağı andıran bir bitkidir. Kışın ilk aylarından başlayarak çalılıkların dip kısımlarında yetişir. Yeşil ince uzun yaprakları vardır. Kokusu da sarımsağı andırır. Anadolu'nun birçok yerinde yetiştiği bilinir. Ancak her yörede farklı şekillerde tüketilmektedir. Örneğin Van'ın meşhur otlu peynirinde kullanılan bitki körmendir.

Ayrıca körmenin kavurmasını yapabileceğiniz gibi hamurişlerinde börek içi olarak tüketebilirsiniz. Ben bu kez kavurmasını denedim. Yumurtalı yaptım nefis oldu. 

Körmen pırasaya da benziyor ama koku ve tadı daha çok soğanı andırıyor. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında daha serin iklimde dağlarda, taşlı yerlerde bulunuyor. Şimdi tam zamanıyken bulabiliyorsanız mutlaka deneyin diyorum.

Ve hemen tarife geçiyorum.






YABANİ PIRASA ( KÖRMEN ) KAVURMASI

Malzemeler:

1 bağ körmen,
6-7 adet kuru domates,
1 yumurta,
1 çay kaşığı tuz,
karabiber, kırmızı pul biber,
zeytinyağı,


Yapılışı:

Körmenleri güzelce yıkadıktan sonra ince ince yemeklik doğrayalım. Tencereye zeytinyağını alıp ısıtalım. Köremenleri tencereye alıp kavuralım. Kuru domateslerimizi de ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte iyi ce yumuşayana kadar pişirelim. Gerekirse çok çok az su ilave edebilirsiniz. İKavrulan yemeğimizin üzerine yumurtayı ve tuzu ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Üzerine kırmızı pul biber ve karabiberle ılık servis edelim.


Afiyet Olsun.





15 Nisan 2017 Cumartesi

Çocuklarınızın Sağlıklı Gelişimine Tam Destek Çocuk Devam Sütü’nde!

Neden Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, büyüme ve gelişimlerinin büyük bölümünü 1-4 yaşları arasında tamamlarlar. Yiyeceği yemekler konusunda çok seçici olabileceği bu yaşlarda çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel gelişimi için zengin ve doğal içerikli gıdalarla beslenmesi gerekir. Güçlü bir bağışıklık sistemi de bu fiziksel ve zihinsel gelişimi taşıyan vücudu mikroplara karşı koruyarak, büyümede çok önemli bir görev üstlenmektedir.

Neden Pınar Çocuk Devam Sütü?
Çocuklar, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bağışıklık sistemlerini güçlendirecek besin ihtiyaçlarının önemli bir kısmını sütten alabilir. Çocuğunuzun fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişiminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ona süt içirebilirsiniz.
1 yaşından büyük çocuklarınızın fiziksel ve zihinsel sağlıklı gelişimini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini desteklemek için, saf süte prebiyotik lifler, vitamin ve mineraller ilave edilerek geliştirilen Pınar Çocuk Devam Sütünü güvenle içirebilirsiniz. Pınar Çocuk Devam Sütleri B12, Çinko ve Kalsiyum kaynağıdır.
Altı aydan büyük bebeklerinize ise onların 6-12 aylık dönemlerinde ihtiyaçları olan vitaminlerive mineralleri karşılayacak şekilde geliştirilmiş Pınar İlk Adım Devam Sütü’nü verebilirsiniz.


Bir boomads advertorial içeriğidir.