Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

KABAK TATLISI


Merhabalar,
Şimdi tam zamanı olan balkabağıyla bu tatlıyı yapmanızı tavsiye ederim. Hem çok hafif hemde tadı harika :)))
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. 

Malzemeler
2 kg bal kabağı
2 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Hindistan cevizi,
bolca ceviz


Yapılışı:
Öncelikle kabağın kabuklarını soyalım. Sert olan yeşil kısmını da soyalım. Kalın dilimler halinde dilimleyelim. Yıkayıp suyunu süzdürelim. Yayvan bir tencereye alalım. Üzerine toz şekeri döküp,  gece bekletelim. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirelim. Son 5-10 dakikasını kapağı açık olarak, hızlı ateşte pişirelim. Soğuduğu zaman servis tabağına alıp ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet Olsun :)


NOT: Pişip pişmediğini çatalla kontrol edebilirsiniz. Kabalar yumuşamış ise tatlımız pişmiştir:
)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar